• Betala tryggt med Klarna eller Swish
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Svenska smycken / Egen verkstad / Miljöfokus

Skogsglöd - safirring i 18K guld

  • 16 900 kr

Handgjord safirring redo för leverans.

En solitär tillverkad i återvunnet 18K guld med en djupt mossgrön droppslipad safir. Ringen är nätt och smidig och fattningen låg, dvs sticker inte upp mer än stenens höjd. Det är stilren i designen med en lätt vintagetouch, vilket gör att modellen känns tidlös.

Ringen mäter ca 2,6 mm i bredd, har en mjuk välvd skena samt är gjord i storlek 18/57. Detta går att öka eller minska vid behov och kostar inget extra, så länge den inte ska ut mer än en storlek. Är du osäker på din storlek? Beställ ett -->ringmått<-- av mig. Detta kan returneras inom 14 dagar och det är endast portot du betalar för.

Fattningens yttermått är 6 x 8 mm och höjden är 3,7 mm, dvs mycket låg. Safiren är 5 x 7 mm stor och väger 0,88 carat. Den härstammar från Thailand och har en slipform som kan kallas droppe eller päron. Den är ren och har en hög lyster. Safirer är en sk korund vilken hör till en av de hårdaste grupperna av ädelstenar. Det betyder bl a att den lämpar sig perfekt för vardagsbruk och det är alltid den ädelsten jag rekommenderar i vigsel eller förlovningsring, utöver diamanten. 

OBS! Notera att färgåtergivning kan variera mellan olika skärmar vilket innebär att stenarnas nyanser kan se olika ut beroende på om du t ex tittar på en mobilskärm eller en datorskärm.

Tyvärr slutsåld!
Vill du beställa något liknande? Skicka en förfrågan till mig på [email protected] så kikar jag på vad som är möjligt.

Dela
Artikelnummer: 418