• Betala tryggt med Klarna eller Swish
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Svenska smycken / Egen verkstad / Miljöfokus

Sweet Peach - Hexagonslipad safirring med handgravyr

  • 13 250 kr

En djupt persikofärgad safir, hexagonslipad sk "step cut", omsluten av ljuvlig handgravyr i trevlig 20-talsstil. Art Deco är en inspirationskälla och den är tillverkad helt för hand i min verkstad. Safiren har en sällsynt färg, etiskt utvunnen och har sitt ursprung på södra Madagaskar. Ringen är gjord i 18 k återvunnet guld och skenan har rak profil, mäter 2,2 mm bredd och 1,8 mm i höjd. Storleken är 17,75/56,5 och detta går att justera något åt vardera håll. Fattningens yttermått är 5,3 x 4,9 mm, höjd 3,7 mm.

Naturliga och obehandlade safirer som denna skiftar sin färg i olika ljus. Just den här stenen är mörkt persikofärgad och väldigt ovanlig i sin nyans. Den drar åt brun ibland och rosa ibland. Det är en helt fantastisk lyster och den vackra slipformen ger safiren ett skimmer som verkligen tar fram färgerna. 

Safirer lämpar sig perfekt för vardagsbruk då de är av gruppen Korund vilket bl a betyder att det är en väldigt hård sten men bra egenskaper. Safir fungerar således utmärkt att bära i t ex din förlovnings- eller vigselring.


Tyvärr slutsåld!
Vill du beställa något liknande? Skicka en förfrågan till mig på [email protected] så kikar jag på vad som är möjligt.

Dela
Artikelnummer: 239