• Betala tryggt med Klarna eller Swish
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Svenska smycken / Egen verkstad / Miljöfokus

Frostljus slät - Safirring i vitguld

  • 14 900 kr

En hexagonslipad isblå safir på 0,60 carat med totalt 10 st vita briljanter á 0,01 carat fattade på var sida. Ringen är tillverkad helt för hand i min verkstad och Safiren är etiskt utvunnen med ursprung på södra Madagaskar. Safiren är en riktig kameleont och skiftar nyans i olika ljus. Från ljust isblå till silver till mörkare grå.

Ringen är handgjord i 18 k återvunnet vitguld och skenan har rak profil, mäter 2 mm bredd och ca 1,6 mm i höjd. Storleken är 57,5/18,25 och detta går att justera åt vardera håll, detta är självklart kostnadsfritt. 

Är du osäker på din storlek? Beställ ett --> ringmått <-- av mig. Detta kan returneras inom 14 dagar och det är endast portot du betalar.

Fattningens yttermått är 6,9 x 6,3 mm, höjd 3,4 mm. Den är låg och sticker alltså inte upp mer än centrumstenens höjd. 

Naturliga och obehandlade safirer som denna skiftar sin färg i olika ljus. Denna sten är ljusblå och drar åt ljus lavendel ibland och silvergrå ibland. Det är en helt fantastisk lyster och den speciella slipformen ger den ett skimmer som tar fram färgerna. Safirer lämpar sig perfekt för vardagsbruk då de är av gruppen Korund vilket bl a betyder att det är en väldigt hård sten men bra egenskaper. Safirer fungerar således utmärkt att bära i t ex din förlovnings- eller vigselring.


Tyvärr slutsåld!
Vill du beställa något liknande? Skicka en förfrågan till mig på [email protected] så kikar jag på vad som är möjligt.

Dela
Artikelnummer: 357
Leverantör: Eco Design Sweden